Strukoviny by mali byť bežnou súčasťou nášho jedálnička, problém je v tom, že ľuďom často nechutia, alebo nevedia, ako presne by ich mali pripraviť. Z toho dôvodu sú čím ďalej populárnejšie cestoviny z červenej šošovky, ktoré vám umožnia ich konzumáciu úplne novým spôsobom.
Strukoviny sú dôležité pre normálne trávenie, pretože obsahujú veľké množstvo vlákniny, ktorá podporuje črevnú mikroflóru, pocit sýtosti a vyprázdňovania. Lenže, veľa ľudí má skôr ako pre fazuľu so šošovkou väčšiu vášeň pre cestoviny. Čo s tým? Možno pre vás môže pripadať do úvahy varenie z cestovín, ktoré sú z tejto strukoviny vyrobené.
Ak by ste ich chceli vyskúšať, ale neviete, ako na ne, ponúkneme vám super jednoduchý recept.
Cestoviny z červenej šošovky so sušenými paradajkami
Budete potrebovať: 1 balenie cestovín z červenej šošovky, 2 hrsti sušených paradajok, 2 strúčiky cesnaku, 3 lyžice olivového oleja, 2 pálivé papričky, nastrúhaný syr (mozzarella, parmezán…), bylinky na ozdobu
Olúpte cesnak a spolu s papričkou ho nakrájajte na menšie kúsky. Potom nakrájajte aj odmeranú porciu sušených paradajok a nastrúhajte syr, ktorým ozdobíte pri servírovaní tanier. Následne uvarte cestoviny podľa návodu, ktorý je uvedený na obale.
Na panvici s trochou oleja orestujte cesnak s papričkou a sušenými paradajkami. Nakoniec pridajte zliate cestoviny a spoločne ešte chvíľu prehrejte. Nakoniec pridajte pripravený nastrúhaný syr a nasekané čerstvé bylinky. Potom môžete podávať.
Náš tip
V prípade, že nemáte radi, keď sa cestoviny lepia k sebe, môžete do vody, v ktorej sa varí, pridať kvapku oleja. Po zliatí ich navyše môžete prepláchnuť pod tečúcou studenou vodou. Potom bude výsledok vždy perfektný.
Tiež máte radi strukovinové cestoviny?