Cestoviny al pomodoro s bazalkou od pravého Taliana [recept]

Italian Spaghetti al Pomodoro Pasta s Tomato and Basil
Článok zverejnený: 27.3.2024

Prekvapte svojich najbližších luxusné večerí ako od pravého Taliana . Pasta al pomodoro chutia všetkým a príprava je jednoduchá a rýchla. Do 20 minút hravo vykúzlite skvelé jedlo, ktoré nádherne prevonia celý byt.

Ohromte svoju rodinu nielen chuťou!

Naservírujte rodine jedlo s históriou. Ako takmer každý taliansky pokrm, majú aj tieto špagety dlhú históriu. Špagety sa totiž v Taliansku servírovali už o 12. storočiakam sa dostali cez arabských obchodníkov zo Sicílie . Než však vznikol tento pokrm, museli si Taliani počkať až na príchod paradajok v roku 1492 z Ameriky. Červená zelenina sa rýchlo stala obľúbenou a od 18. storočia. storočia si už takmer všetci Taliani pochutnávali na pasta al pomodoro.

Cestoviny al pomodoro s bazalkou od pravého Taliana [recept]
Špagety al pomodoro, jeden z jednoduchých talianskych rustikálnych misiek s těstovinou tossed v omáčku paradajok, bazalky, garlic a malý cukr a olej.

Čo budete potrebovať?

Na skvelé cestoviny al pomodoro budete potrebovať len pár surovín . Ak chcete, aby váš výsledok chutil rovnako ako tanier od pravého Taliana, dbajte na čerstvosť a kvalitu surovín . Dnes sú aj v Českej republike k dostaniu špeciálne suroviny z Talianska. Nakúpte si teda domov zásobu kvalitných cestovín, pre syr zájdite do syrárne a pre čerstvé paradajky na farmársky trh. Nepodceňte ani kvalitu olivového oleja, na chuti to spoznáte. Uvidíte, že rozhodne nebudete ľutovať. Pozrite sa na jednoduchý recept na špagety. Na prípravu cestovín budete potrebovať:

  • 300 g špaget
  • 400 g čerstvých cherry paradajok alebo nakladaných paradajok
  • čerstvá bazalka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • extra panenský olivový olej
  • soľ, korenie
  • syr pecorino (prípadne Parmigiano-Reggiano či iný tvrdý syr; syr môžete tiež vynechať)

Ako na tie najlepšie cestoviny?

Začnite tým, že si všetky suroviny pripravíte na pracovnú linku, aby ste mali všetko „po ruke“.

  1. Cherry paradajky dôkladne umyte a nožom ich rozrežte na polovice. Ak používate paradajky nakladané, rukami ich roztlačte.
  2. Na panvicu nalejte kvalitný olivový olej a roztlačte doň dva strúčiky cesnaku, ktorý opekajte do jeho zozlatnutia.
  3. Na rozpálený olej pridajte paradajky, osoľte, okoreňte a krásne ich opečte zo všetkých strán.
  4. Až paradajky pustia šťavu, pridajte lístky čerstvej bazalky, ktorá omáčku krásne prevonia.
  5. Vareškou paradajkám trochu pomôžte, aby pekne pustila šťavu a omáčka tak bola chutnejšia.
  6. Omáčku nechajte prehriať asi 10 minút, potom vyberte lístky bazalky.
  7. Paradajkovú omáčku preložte do mixéra a krátko premixujte tak, aby v nej ostali kúsky paradajok.
  8. Medzitým si pripravte veľký hrniec s vodou, ktorú priveďte do varu a dajte do nej jednu lyžicu morskej soli.
  9. Až bude voda vrieť, pridajte špagety, ktoré varte na skus, zhruba 13 minút. Odoberte jeden hrnček horúcej vody z cestovín, ktorý si dajte bokom. Potom špagety zlejte.
  10. Na panvici prehrejte rozmixovanú paradajkovú omáčku, do ktorej pridajte natrhané lístky bazalky. Špagety pridajte do panvice k omáčke a spoločne premiešajte. Postupne prilievajte hrnček vody, v ktorej sa varili špagety.
  11. Na záver polejte paradajkové cestoviny olivovým olejom, pridajte lístky bazalky a syr pecorino a všetko dobre premiešajte.
  12. Skvelé talianske cestoviny naservírujte na tanier a ozdobte čerstvou bazalkou.

Pár rád na záver

Rýchly a jednoduchý recept zvládnete pripraviť do pár minút a chutiť bude všetkým milovníkom toho pravého Talianska. Je tiež ideálnym receptom vo chvíľach, keď neviete, čo napríklad na obed. Navyše je veľmi zdravý , a ak cestoviny vymeníte za cestoviny z červenej šošovky , ľutovať tiež nebudete. Dobrú chuť alebo skôr Buon appetito!

 

Značky:, , , , , , , , , ,

SÚVISIACE PRÍSPEVKY

od
Zabývá se tématy o zdraví, hubnutí a životním stylu.
Predchádzajúci príspevok

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

0 shares