Jedlo a výživa
 |
Pokrm, ktorý vás udrží na jeseň a v zime v kondícii
|
Leto je nenávratne preč a nás čaká sychravé počasie a dlhá zima. Poradíme vám, ako si pripraviť správne raňajky. Keď si ich naservírujete aspoň dvakrát do týždňa, udržia vás v kondícii až do jari.
ČÍTAJTE TIEŽ:
Zdravé varenie pre vaše deti
5 zdravých raňajkových receptov do pohára
Fitness recepty z proteínového prášku
Pohánková raňajky
Dodávajú telu veľké množstvo vitamínov, minerálov a celkovo posilňujú obranyschopnosť organizmu. Okrem toho neobsahujú lepok, ani mliečne výrobky, pretože tie v zimnom období prispievajú k zahlieneniu organizmu.
Čo potrebujete:
150g pohánky
400ml vriacej vody
1 lyžička medu
štipka mletého klinčeka, morská soľ
2 lyžice olivového oleja
4 lyžice posekaných pistácií
4 lyžice hrozienok
4 hrušky nakrájané na kúsky
štipka škorice
Postup prípravy:
- Pohánku nasucho opražíme v kastróliku
- Zalejeme vriacou vodou a uvaríme pod pokrievkou domäkka
- Vmiešame lyžicu medu
- Okoreníme štipkou mletého klinčeka
- osolíme
- Rozohrejeme hrniec
- Rozpálime olivový olej
- Orestujeme pistácie a hrozienka
- Pridáme nakrájané hrušky a podusíme domäkka
- Ochutíme štipkou škorice
- Všetko premiešame

Späť na zoznam článkov
Súvisiace články
Polievky, ktoré liečia
Dehydratácia - letný strašiak
Chudnutie sa začína v hlave