Jedlo a výživa
 |
Ako sa stravovať na cestách
|
Karbonátky a salámy nie sú práve tou najvhodnejšou desiatou na cesty. V aute rozpálenom slnkom podliehajú rýchlo skaze a človek, ktorý si na takto vyhriatych potravinách pochutí, môže skončiť s črevnými problémami v nemocnici. Aké jedlo si teda máte so sebou zabaliť?
Syry sa oplatia
Na cesty sú najlepšie vákuované potraviny, ideálne sú syry, pretože k nim môžete čerstvé pečivo kdekoľvek dokúpiť.
Prenosná chladnička
Najlepšie urobíte, keď všetky potraviny na cestu uložíte do prenosnej chladničky. Ak ju nemáte, skúste si ju vyrobiť doma. Postačí vám k tomu kartónová krabica, do ktorej rohov postavíte fľaše so zmrznutou vodou. Tie jedlo ochladia a zároveň vám poslúžia ako zásobáreň nápojov po rozmrazení.
ČÍTAJTE TIEŽ:
Čo by nemalo chýbať v správnej kuchyni
Zásady zdravého domáceho stravovania
Chcete schudnút? Pite!
Mäso a osvieženie
Ak musíte mať na ceste pečené kura či vyprážaný rezeň, mali by ste ich zjesť do štyroch hodín od prípravy. Nezabudnite ani na ovocie a zeleninu, ktoré pomáhajú zahnať smäd. Ideálne sú uhorky, paradajky a melóny. Zabaľte ich do alobalu.
Konzervy? Prečo nie.
Tí, ktorí sa ani na dovolenke nezaobídu bez slovenskej kuchyne, si môžu vopred pripraviť "domáce konzervy". Uvarený pokrm, ale nekoncentrovaný múkou, sa ešte horúci dá do zaváracích pohárov, ktoré sa zatiahnu a 15 minút sterilizujú.
Tip: Rýchle a výdatné jedlo možno na chate a v kempe pripraviť z ovsených vločiek, orieškov a čokolády. Bežný zeleninový šalát tiež môžete oživiť cestovinami a zálievkou z jogurtu a byliniek.
Späť na zoznam článkov
Súvisiace články
Fitness centrum, ktoré si vybrať?
Bylinné kúpele liečia dušu aj telo
Dehydratácia - letný strašiak