Fithall magazín

Nedeľa 27.9.2020 meniny má Cyprián

Jedlo a výživa

Vianočný pečený čaj

Vianočný pečený čaj



Ovocný pečený čaj, vianočný čaj, ... názvov je veľa, za všetkými sa však skrýva jedno a to isté - jedinečná pochúťka, ktorá nemá s fádnou chuťou tradičného sáčkového čaju nič spoločné. Pečený čaj, to je stopercentne prírodná lahôdka, v ktorej je namiesto farbivá, konzervantov, aróm a umelých dochucovadiel kopa ovocia.

Viac receptov portálu FITHALL.sk nájdete tu

Pečený čaj poznali aj naše babičky, napriek tomu zažíva nebývalú popularitu až v posledných rokoch. Svojim vzhľadom pripomína skôr domácu zaváraninu skladovanú v pohároch, ktorá sa však po zaliatí horúcou alebo studenou vodou premení v lahodný nápoj obľúbený medzi deťmi i dospelými.

Ingrediencie: 1 kg ovocia (môže byť mrazené aj čerstvé) hrušky, jablká, pomaranče, ríbezle, slivky, mandarínky, jahody, maliny, čučoriedky, 1200 g cukru kryštál, 2 dcl rumu (nemusí byť), 1citron, lyžička škorice, 3 nemleté ​​klinčeky

Postup:
Ovocie nakrájame na kúsky (jablká a hrušky nemusíme lúpať). Vo väčšej miske zmiešame nakrájané ovocie a cukor, pridáme rum (nemusí byť), citrón (nakrájaný na kúsky), škoricu a klinčeky. Všetko dôkladne premiešame a dáme do vyhriatej rúry v hlbšom pekáči na 220 stupňov, na cca 45 minút. Pečte tak dlho, aby ovocie pustilo šťavu. Podľa toho sa riaďte čas pečenia je len orientačná, pretože každý má inú rúru. Počas pečenia občas premiešajte. Po upečení, ešte horúce, dávame do pohárov, ktoré zaviečkujeme a otočíme na 5 minút hore nohami.

Podávame tak, že do hrnčeka dáme 1-3 lyžičky pečeného čaju a zalejeme horúcou vodou. Necháme vylúhovať a pijeme. Vonia po tom celý dom a každý bude po Vás chcieť recept.



Zdroj: čitateľka portálu FITHALL.cz


Hodnotenie Hodnotenie Hodnotenie Hodnotenie Hodnotenie

Späť Späť na zoznam článkov