Fithall magazín

Pondelok 3.8.2020 meniny má Jerguš

Recepty

VEĽKONOČNÉ MENU

VEĽKONOČNÉ MENU



Prvé veľké sviatky roka sú sviatkami oslavujúcimi príchod jari. Ich kúzlo najlepšie vychutnáte v rodinnom kruhu, v príjemnej atmosfére, ktorú môžete podporiť napríklad aj prípravou pokrmov podľa tradičných veľkonočných receptov a dodržiavaním zvyklostí tak, ako to robili naše babičky a prababičky.


RAŇAJKY:
Plnené korbáčové vaicia (4 porcie)
Suroviny: 6 ks vajec, 1konzerva údeného lososa (75g), 100g masla, 1 lyžička citrónovej šťavy, trochu sekanej pažítky.
Postup: Rovno skrojíme špičky vajec , a to preto, aby až vajcia rozpolíme, nám jednotlivé polovičky dobre stáli. Až teraz vajcia naprieč rozkrojíme na dve rovnaké polovice a žĺtky z nich opatrne vyberieme. Do misky dáme maslo, vymiešame ho do peny, cez sitko pretrieme žítky a potom lososa, pokvapkáme citrónovou šťavou a vyšľaháme do peny.
Hotovú lososovú penu naplníme do vrecka s hviezdičkovitou trubičkou a striekaním vrchovato vyplníme jamky rozpolených vajec. Vršok vypustenej peny ozdobíme pažítkou.

DESIATA: Miska plná ovocia

OBED:
Veľkonočná kozlia kapšička (4 porcie)
Suroviny: 600g kozľacieho mäsa zo stehna (boku), 50g chudej anglickej slaniny, 3ks rožkov z predošlého dňa, 3ks vajec, 150g zmrazeného špenátu so smotanou a cesnakom Nowaco, 1ks zväzok petržlenovej vňate, 2 strúčiky cesnaku, 1lžíce vegety, 3 lyžica oleja, 100ml mlieka, štipka sladkej papriky, štipka rasce, soľ
Postup: Do kozľacieho mäsa prerežeme ostrým nožom kapsičku, aby se dala naplniť, vo vnútri ju osolíme. Rožky a petržlenovú vňať nakrájame na kocky a zalejeme mliekom. Slaninu nakrájame na malé kúsky a so špenátom opečieme na panvici. Potom všetko pridáme k rožkom. Zalejeme rozšľahanými vajciami, dochutíme vegetou, soľou a dobre premiešame. Vrecko naplníme plnkou a zašijeme. Rozotrený cesnak so štipkou soli premiešame s mletou paprikou, rascou a olejom. Pastou potrieme kapsu a vložíme ju do pekáča, podlejeme trochou vody a zakryjeme pokrievkou.

Olovrant:
Diétny veľkonočný baránok
Suroviny: 750g hrubej múky, 250g rastlinného tuku, 60g umelého sladidla, 75g škrobovej múčky, 100g mletých orechov, 1 lyžička prášku do pečiva, štipka soli
Postup: Pomleté ​​orechy opražíme na troške tuku a necháme ich vychladnúť. Ušľaháme tuhý sneh, osladíme umelým sladidlom, vmiešame oriešky a múku. Nakoniec primiešame škrobovú múčku, kypriaci prášok a soľ. Rastlinný tuk rozpustíme a pridáme ho do cesta, ktoré potom zarovnáme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme v stredne vyhriatej rúre približne 20 minút. Vychladnutého baránka vyklopíme z formy. Na zdobenie očí použijeme hrozienka a okolo krku uviažeme mašličku.

VEČERA:
Zeleninový jarný šalát
Suroviny: 150g paradajok, 150g šalátovej uhorky, 150g papriky (zelenej, žltej), 150g bieleho jogurtu, 100g light majonézy, 2 lyžice citrónovej šťavy, biele mleté ​​korenie, cukor, soľ, pažítka
Postup: Šalátové uhorky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na menšie kúsky. Papriky umyjeme, zbavíme semien a nakrájame na rezance. Paradajky umyjeme a nakrájame na osminky. Všetko vložíme do misy, pridáme rozšľahanú majonézu s bielym jogurtom ochutenú citrónovou šťavou, mletým čiernym korením, cukrom a štipkou soli. Zľahka premiešame a posypeme jemne nasekanou pažítkou (petržlenovou vňaťou).


Hodnotenie Hodnotenie Hodnotenie Hodnotenie Hodnotenie

Späť Späť na zoznam článkov